Followers

Wednesday, 14 November 2012

teman sejati

ASSALAMUALAIKUM

hari ini saya x nak taip panjang2 lagi sebab saya nak tunjuk satu video clip saja...saya harap org itu tgk video ini sampai habis...

video

awak,saya hargai persahabatan kita ini...moga2,persahabatan kita ini berkekalan sampai ke akhir hayat kita...saya terlalu rindu dan sygkn persahabatan kita ini...biarlah kita jauh di mata tapi dekat di hati...janji tau jgn pernah2 sesekali putuskan persahabatan kita lagi...kita kwn dunia akhirat erk? :')
dan ingat janji kita yg kita akan selalu contact each other even sesibuk mana pun kita ni erk...
miss you...friend forever...
thanks sbb selalu tlg saya dan selesaikan masalah saya...thanks juga sbb selalu support saya dan x pernah stop bg semangat pada saya waktu saya down sgt2...
saya hargai semua itu...
TERIMA KASIH AWAK :')
Kalau suka silalah like

Sunday, 11 November 2012

~ SAHABAT ~

ASSALAMUALAIKUM

hari ini saya ingin mempersembahkan satu lagu khas utk kwn baik saya ni...lagu ni berjudul SAHABAT - NAJWA LATIF...mari kita layan sama2 dan fahami lirik lagu ini



video


kepada awak,hope awak baca tau...saya rindu nak gurau dan lepak dgn awak...teringat pula kt awak masa mula2 kita jumpa dulu...kita gaduh dpn org ramai,main sepak2...tapi sekarang ni dah berubah...kita jadi kwn rapat pula...miss that moment...igt tau janji awk pd saya ;)



Kalau suka silalah like

Sunday, 4 November 2012

~ sahabat yang terbaik dunia dan akhirat ~

ASSALAMUALAIKUM...

hye...tiba2 terasa nak update blog ni...cerita kali ini adalah pasal seorang hamba ALLAH yang betul2 baik dan sanggup menemani diriku dikala susah dan senang iaitu SAHABATku...haha...kami memang rapat sangat2 dan seperti adik beradik pun ada...huhu...anda semua pasti tertanya-tanya siapakah SAHABAT yang dimaksudkan itu...tapi,maaf saya tidak boleh sebut nama dia kerana dia meminta saya merahsiakan namanya...dia betul2 x sabar nak saya update blog ni sbb dia selalu baca blog saya...huhu

kalau anda semua nak tahu,dia ni mempunyai perwatakan yang periang,gila2,manja pun ada,senget juga(senget???mungkin la...haha...just joking),baik dan macam2 la perwatakan dia ni...huhu...saya sangat suka dan senang berkawan dengan dia...


nak tahu kenapa saya suka dan senang berkawan dengan dia...hah!!!ni la sebab2 dia...
  •  kami suka belajar sama2...
  •  kami selalu stay up bersama...
  •  dia suka tolong saya(nak2 lagi waktu saya dalam kesusahan)...
  •  dia ni seorang yang open-minded...
  •  dia selalu teman saya makan(kalau saya x bersama dgn si dia dan jangan tanya siapa si dia itu ya...pasti kamu semua kenal bkn?kalau x kenal meyh saya sebut sekali lagi,nama si dia itu ialah SITI ALIAH BINTI ABDUL LATIF)
  •  dia selalu bagi semangat pada saya(nak2 lagi time saya tgh down gila)
  •  dia suka teman saya dikala waktu saya sunyi dan sepi walaupun dia sibuk sgt2 dgn kerja dia,dia akan tetap teman saya...


dan mcm2 lagi la sbb dia...(kalau list serius byk sgt2)



kepada awak,saya harap kita kwn sampai bila2 ya...jaga diri tau...saya jauh...saya x dpt tlg awak...kita kwn selamanya ya...awak jgn lupa saya tau...pgg jnji awak pd saya...biar jasad kita berjauhan,tapi jgn hati kita berjauhan...saya rindu awak sgt2...rindu nak lepak dgn awak,borak dgn awak,mkn dgn awak dan mcm2 lagi yg boleh dibuat bersama awak...jgn lupa saya tau :')

p/s : maaf awak sbb saya selalu susahkan hidup awak selama ini...nnt kita jmpa kita lepak sama2 tau...kita borak lama2,mkn sama(tp kali ni awak belanja saya tau...hehe),tgk wyg sama2,racing kereta sama2(hehe...kita tgk siapa lagi handal drive) dan mcm2 lagi yg akan kita buat bersama...jgn lupa k... ;') 



Kalau suka silalah like

Monday, 23 July 2012

Murtabak Maggie

ASSLAMUALAIKUM...
hehe...lama xupdate blog kn...maklum la...bz sgt2 coz test bderet2 sekarang ni...xtualy sok ade test lagi tapi tetibe plak terfikir nk update blog nie...hahaha...rse ny blom trlmbt lagi nk wish SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN kpd sume umat islam sedunia...hehe...btw,sekarang kn da bln puasa...apa kata saya bg satu resepi yang boleh dimasak dan dimakan(of course la boleh makan kn kalau refer title kt atas 2..haha)...resipi ini boleh dimakan pd waktu sahur ataupun waktu berbuka...so,xperlu ckp byk lagi...jom kte layanzzz...haha



MURTABAK MAGGIE
Bahan-bahan ( 2 ORG )

2 bungkus maggie
3 biji telur
1 labu bawang besar
1 tangkai daun bawang
garam secukup rasa
1 bungkus perasa maggie
1 biji cili merah
Cara-cara

Mula-mula hiris bawang , cili merah dan daun bawang.
Kemudian rebus maggie sehingga lembut(jgn sampai kembang)
Pecahkan telur dan pukul sehingga kembang serta masukkan secubit garam.
Selepas itu masukkan semua bahan-bahan tadi ke dalam telur (maggie, hirisan bawang, daun bawang, cili merah dan perasa maggie.
Gaul rata bahan-bahan tersebut.
Akhir sekali panaskan kuali dan masak seperti lempeng dan biar kekuningan.
Sedap dimakan ketika masih panas-panas bersama sos.

ini lah bahan2 dan resipi menyediakannya...selamat mencuba...insyaALLAH sedap klu kene dgn tgn yg menyediakannya...

p/s : klu nk sedap lagi,tmbh la sosej,mayo or pape je lah yg korg rse korg suke...ikut citarasa masing2...resipi ni juz yg main saja...klu korg kretif korg boleh tmbh mcm2...selamat mencuba

Kalau suka silalah like

Wednesday, 7 March 2012

Everything About Me

Assalamualaikum dan salam perkenalan

Saya baru je join blogspot ni...so sdg blaja r sikit2 macam mana cara nak guna blog ni...hehe
before that, saya nak introduce diri saya pada anda2 semua(klu ade yg follow la kn)

NAMA : Akmal Hafiz bin Samat
TARIKH LAHIR : 07/02/1992
TEMPAT LAHIR : MUAR,JOHOR
MENETAP DI : SEREMBAN, N. SEMBILAN
TEMPAT BELAJAR : 

1) SEK. REN. KEB. MAHMUD,RAUB,PHANG (drjh 1)
2) SEK. KEB. SENAWANG (drjh 2 sampai 3)
3) SEK. KEB. TAMAN TUANKU JA'AFAR 2 (drjh 4 cmpi 6)
4) SEK. MEN. KEB TAMAN TUANKU JA'AFAR (form 1 sampai form 4 (28/01/2008))
5) SEK. MEN. TEKNIK TUANKU JA'AFAR (KLUSTER SCHOOL) (form 4 (28/01/2008) sampai    
    form 5                                                                                                                                                                   
6) UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA(PERLIS)(26/06/2010 cmpi skunk)

KETURUNAN : Melayu
AGAMA : Islam
CITA-CITA :

1) POLIS
2) ENGINEER

Status : Bertunang dan akan berkahwin 
Nama tunang : Nur Zawani Binti Abdul Kadir
Tarikh berkenalan : 01/02/2014





Rasanya ni jela kot yang nak saya bagitau buat masa ni...Kalau ada pape nanti saya tmbh la or korang tanya la kat komen...huhu...

K la...jmpe lagi next article...Saya ada banyak nak tulis ni...Banyak sangat2...huhu...BTW, wssalam n thanks coz baca

P/s : Sorry erk if bahasa saya tunggang-langgang...main buat ikt suka je ni...hehe...

Kalau suka silalah like